Zamieszczone przez radar2
adaptacja czujnika kąta skretu - łódź
Zwiń
X
-
o to fajnie
powiedz mi Marcin bo sie juz zagmatwałem
auto sciagalo mi na prawo . pojechalem do aso i byla zwalona geometria. zrobili mi pełna geo. ale auto nadal troche sciaga.
pojechalem do Karpia na puszkina pomierzyl auto na wszyskie mozliwe sposoby , sprawdzil geo wszystko ok
wyczytalem ze po geometrii powinno sie zrobic adaptacje czujnika kata skretu bo to tego moze tez sciagac . (bo wspomaganie glupieje)
niemal wszyscy uzytkownicy MeganeII spotkali sie ze zjawiskiem "sciagania" kierownicy i auta w lewo nawet na prostej drodze. jest to spowodowane wszechobecnoscia elektroniki. uklad wspomagania, ze elektryczny, ma czujnik kata skretu kierownicy. dzieki temu, komp wie w jakim zakresie uklad wspomag...
pierwszy post
W czasie moich studiów powszechną zazdrość budził parkujący przed politechniką ford scorpio z napisem na tylnej szybie: ABS - serienmässig, czyli ABS montowany seryjnie. Dziś to przecież normalka.
cały art o koniecznosci robienia geo z adaptacją
Czy w moim przypadku to wg Ciebie czujnik kąta glupieje? bo jak trzymam kiere jedzie jak po sznurku . jak puszczam to kiera jakby sama ustawia sie w pewnej pozycji odchylonej od pionu.
Adaptacja chyba jest konieczna w takim przypadku?
Komentarz
-
Komentarz